De Stichting Religieuzen Tegen Vrouwenhandel (SRTV) die in 1991 werd opgericht door Nederlandse religieuzen uit solidariteit met vrouwen die het slachtoffer zijn van mensenhandel en gedwongen prostitutie, heeft vorige week een aangrijpend boekje en een dvd uitgegeven.
Boekje en dvd vertellen in de vorm van een kruisweg het verhaal van Elena, een jonge vrouw die het slachtoffer van mensenhandel werd. Haar leven wordt in vijftien €˜staties' uitgebeeld, momenten om zoals in de traditionele kruisweg, even bij stil te staan. Bij het verhaal zijn door de kunstenares Mieke Borgdorff inspirerende schilderingen gemaakt. Het verhaal van Elena is niet alleen voor persoonlijke overweging bruikbaar, maar ook bijzonder geschikt voor gezamenlijk gebruik   als €˜alternatieve kruisweg' in bijvoorbeeld de veertigdagentijd of andere   gelegenheden. In het boekje worden daarvoor ook suggesties gedaan.
Het boekje, met tekst en schilderingen, kost 10 euro. De dvd, met dezelfde afbeeldingen en Nederlandse tekst, bevat ook een Engelse en een Franse versie en passende muziek en kost ‚¬ 12,50. Boekje en dvd samen zijn te koop voor ‚¬ 20.--. De prijzen zijn exclusief verzendkosten.
Bestellen: email srtv@srtv.info of telefoon (073) 615 4444.