Deze hongerdoek kreeg zijn vorm tijdens de inspiratiedag van Vastenaktie voor de campagne van 2008 op 10 november 2007.  hd4-1536px.jpg  Centraal op deze hongerdoek staat de mens in al zijn verscheidenheid. Hij/zij is midden-boven afgebeeld in een gezicht in vier kleuren. Hij/zij is de mens in al zijn verscheidenheid die zorgt draagt voor anderen. Daarbij gaat het vaak om moeilijke keuzes. In de doek zijn er enkelen verbeeld. Bijvoorbeeld: wat heeft prioriteit: aandacht voor dichterbij of zorg voor mensen verder van ons bed.
- Links boven. Een man in een auto ziet een ongeluk. Hij kan achter de auto aan om het nummer te noteren. Maar dan is hij te laat voor de beslissende vergadering over steun aan een project in het zuiden. Wat te doen?
- Links onder. Een vrouw uit Bangladesh is gastspreker in een verzorgingshuis waar - in haar ogen - mensen zonder respect worden behandeld. Moet zij dit aankaarten in haar toespraak?
-
Rechts boven. De jongen attendeert zijn vader op de reclame voor een lekkere hamburger en frisdrank. Vader is voorstander van verantwoord eten en drinken. Moet hij toegeven aan het verzoek van zijn zoon of niet?
- Rechts onder. De man heeft maar beperkt geld om aan goede doelen te geven. Maar welke moet hij kiezen?

De hele doek is omringd met rode harten met een kruis en de stenen met de tien geboden als richtlijnen voor 'Zorg voor elkaar'.